Statut Foruma

Ići dole

Statut Foruma

Počalji  rime taj Sub Dec 27, 2008 4:24 pm

Registracija je naravno potpuno besplatna i neobavezuje ni za sto, osim sto Vam omogucava pristup ovom forumu .

Obratite paznju da za sve poruke na forumu moralno i pravno odgovarate licno Vi, a ne gimnazijanp.5forum niti urednik foruma.

Sa registracijom se izjasnjavate da ovaj forum necete koristiti za uvrede, politicku ili bilo koju drugu propagandu, sirenje nemoralnih (i nenormalnih) ideja i stavova, pornografiju, kao i svega onoga sto je nezakonito i nelegalno.

Dalje, svi prilozi koji nemaju veze sa ovim forumom ili su "bez ukusa i neprimerni", kao i samo clanstvo smije biti izbrisano od strane administratora i moderatora foruma - i to bez daljnjeg objasnjenja.

U sledecem tekstu navedena su dodatna pravila gimnazijanp.5forum. Ovih pravila se moraju pridrzavati svi korisnici i ista ce biti sprovodjena od strane ekipe foruma. Povreda pravila foruma povlaci za sobom opomenu. Dobijanjem tri opomene na forumu korisnicki nalog ce biti zatvoren na odredjeno vreme. Urednik foruma zadrzava pravo da trajno banuje korisnika koji po njegovom misljenju ne zasluzuje da uziva clanstvo na forumu.

1. Prilozi

1.1
Obratite paznju da vase priloge pisete u odgovarajucem forumu.

1.2
Citate treba koristiti samo u pisanju odgovora na priloge koji nisu direktno iznad vaseg odgovora.

1.3
Prilozi koji su upuceni pojedincu i licne su prirode nisu dozvoljeni. Za ovakvu komunikaciju molimo Vas koristite privatne poruke (u daljem tekstu PM – Private message).

1.4
Reklame nisu dozvoljene i bit ce izbrisane ukoliko se pojave u prilozima.

2. Privatne Poruke

2.1
Reklamiranje kao i bilo koja vrsta Spamming-a putem privatnih poruka nije dozvoljena. Ukoliko neki korisnik dobije PM od drugog korisnika sa takvim sadrzajem, treba se javiti administratoru (sa kopijom poruke). Ukoliko se ustanovi ovakva zloupotreba foruma od strane nekog korisnika, njegov nalog na forumu ce biti zatvoren.

3. Ekipa

3.1
Moderatori prate pojedinacne forume. Ukoliko imate pitanja vezanih za pojedini forum, mozete se obratiti odgovarajucem moderatoru. Ukoliko odredjeni forum jos uvek nema moderatora onda se mozete obratiti administratoru. Administrator je odgovoran za sve svari koje se ticu interesa foruma. On postavlja moderatore i ima mnogo vece mogucnosti (tehnicke) upravljanja foruma.

3.2
Administrator ima mogucnost da odredjene pojmove (npr. Psovke) iskljuci direktno u sistemu. Cenzurisani pojmovi se pojavljuju u prilozima kao reci koje sadrze zvezdice (*).

3.3
Mi pokusavamo koliko je to moguce da forum odrzavamo na demokratski nacin i ubuduce cemo pokusati da u donosenju odluka ukljucimo i druge korisnike (clanove) foruma. Napokon EKIPA donosi odluke. Iz tog razloga vas molimo da posle donesene odluke ne zapocinjete suvisne diskusije, jer u krajnjem slucaju za te odluke odgovara ekipa foruma odnosno administrator.

4. Ostalo

4.1
Treba drzati jedan odredjeni nivo pisanja; psovke ili slicno nisu pozeljne. Takodje treba voditi racuna o pravopisu i koriscenju interpunkcije ( poželjno je pisati slova sa kvačicama š č ć a ne ch ,sh ... ukoliko vaša tastatura to ne podržava pišite s,c dj...).

4.2
Besmislene priloge, koji sadrze samo jednu ili par reci, treba izbegavati. Ovakvi prilozi nemaju nikagvog znacenja i koriste iskljucivo za povecavanje broja napisanih poruka. Takodje prilozi kao "DA", "Hvala", "Slazem se" nisu potrebni i treba ih po mogucnosti potpuno izbegavati.

4.3
Upotreba svih velikih slova prilikom pisanja priloga nije dozvoljena.

rime

Broj poruka : 1
Datum upisa : 26.12.2008

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu